Fan side
 
 

Ingredienser

4 æggehvider
250 gr. sukker
2,5 dl piskefløde eller 2 stk. Cremefine (til piskning)
To poser frosne bær, hindbær og skovbærblanding

Frisk marengse kage med br

Selvom jeg er meget glad for madlavning og god mad så har jeg altid haft det lidt svært med desserter.

Jeg kan udmærket se at en sød dessert er en naturlig afslutning på en god middag...men det er er altså ikke rigtig mig.

Det ændrede sig radikalt da Pia gravede denne opskrift frem fra gemmerne. Den havde ligget i vores ældgamle opskrift-samlemappe med udklip fra gamle blade, hurtige notater og gamle opskrifter. Nu kom den frem til ære og værdighed. Midt i den usorterede bunke af opskrifter fandt Pia opskriften frem - og den skulle da prøves.

Opskriften er genial: Den er super let og ret hurtig at fremstille - og man får megen ros for den! Billige tricks skal man også benytte sig af ind i mellem..

Server kagen som eftermiddags kage til en kop te når sviger mekanikken kommer forbi - og ikke et øje er tørt.


Sådan gør du:

6 personer

Hvider piskes stive med en elpisker. Selvom vi har egne høns, der leverer fantastiske æg bruger vi indkøbte og sikre hvider fra supermakedet - bare for en sikkerheds skyld.

Tilsæt sukker og pisk til blandingen bliver sej - det tager et øjeblik.

Fordel massen på en bageplade og form den som en lagkagebund.

Bag bunden ved 140 gr. i 30-40 minutter. Den skal have lidt farve.

Sluk for ovnen, åbn lågen og lad bunden køle langsomt af inde i ovnen.

Tag bunden ud og læg den forsigtigt på et passende kagefad.

Pisk fløden til flødeskum og fordel skummet oven på bunden.

Fordel de optøede bær hen over kagen og servér denne herlige kage, som har en blanding af sødme og syrlighed samtidig med at den er forholdsvis let i smagen - mums...

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk