Fan side
 
 

Ingredienser

50 skrme nyudsprungne hyldeblomster
6 ko citroner
2 tsk citronsyre
2 kg rrsukker
2 l kogende vand
konserveringsmiddel

Hyldeblomstsaft

Lige s lnge jeg overhovet kan huske har sommerferie, sankt hans bl og sommerhus i Sejerbugten vret tt knyttet til hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Jeg tror ikke der er noget s rke sommer-dansk som denne herlige drik. Server den med en masse isklumper - mske tilsat et par blomster af Hjulkrone og sommeren er for alvor landet!

Saften bliver meget koncentreret i smagen og skal blanden op med vand - prv dig frem til den rigtige blanding.

Du kan ogs tilstte en anelse koncentret hyldeblomstsaft til dine nye kartofter inden servering - det giver en anderledes, men meget skn variation over temaet nye kartofter.


Sådan gør du:

Giver 3 liter koncentreret saft

Skyld skrmene i rindende koldt vand og smid dem op i en stor gryde, som IKKE m vre af aluminium! Citronen vil g i forbindelse med aluminiumen og delgge din saft. Jeg har en stor gammel emaljeret gryde med lg, som i sin tid nok har vret brugt til at koge karklude i.

Skr forsigtigt det gule skin af citronerne - vr omhyggelig med at undg at f det hvide bitre med, som sidder lige under skalden - det giver en ubehagelig bitter smag, som vi ikke vil have her. Hak citronskalden og smid dem op til skrmene i gryden. Pres citron saften op i gryden.

Opls citronsyren i lidt varm vand og tilst sammen med sukkeret.

Hld det spil kogende vand over det hele og bland alle ingredienser godt sammen.

Lg lg p gryden og stil den kligt i 4-5 dage - rr rundt i blandingen et par gange om dagen.

____________________________________

Efter 4-5 dage skal du i gang med at hlde p flasker.

Det er MEGET vigtigt at du er meget omhyggelig med rengring af alt hvad du skal bruge.

Kog flasker, gummiringe, klder, skeer osv i kogende vand i 10 minutter og lad det dryppe af p et helt rent viskestykke, som du har bagt godt igennem i en meget varm ovn i 10 minutter - pas p det ikke brnder...

Tilst koncerveringsmiddel til saften.

Nr alt er rent hlder du saften igennem en saftpose - de findes i forskellige formater - og op i flaskerne.
St prop p og gld dig over den herlige saft!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk