Fan side
 
 

Ingredienser

10-15 skiver parmaskinke
4 modne nektariner
2 store håndfulde pistagenødder
Frisk mynte
Olivenolie
Balsamico eddike

Frisk nektarin salat med parmaskinke, pistagendder og mynte

Vi kender allesammen den herlige kombination af parmaskinke og melon, som vi har fået serveret talrige gange til sommerfester osv.

Denne opskrift kombinerer frisk modne nektariner med parmaskinken, nødder og mynte. Server salaten til frokost en varm sommerdag - eller som forret til en herlig sommermenu under æbletræet i haven.

Som du kan se i videoindslaget kan du også servere retten på ferien til syden.

Det er vigtig at du bruger modne nektarineri salaten. Det kan være svært at finde her i landet, men hvis du holder lidt øje med din grønthandler kan du få dem i juli og august. Nektarinerne skal være modne, men ikke for bløde, så smatter salaten sammen.

I videoklippet bruger jeg ferskner, men salaten er faktisk bedre med nektariner.


Sådan gør du:

Skær nektarinerne ud i mundrette stykker. Riv parmaskinken i rustikke stykker og fordel over, og i mellem fersknerne. Pil skallen af nødderne, hak dem groft og fordel dem over salaten sammen med friske mynte blade.

Lad en blanding af din bedste olivenolie og din bedste balsamico og fordel den over salaten. Servér straks med f.eks. ciabatta brød og et glas kølig god hvidvin.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk