Dadel Mandel Konfekt

Ingredienser

200g mandler (alm. posestørrelse)
200g udstenede og ikke for tørre dadler
1 tsk stødt kanel
½ tsk vanillapulver el. skrabet vanillastang (ikke vanillasukker)
¼ tsk stødt nelliker
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk sort peber
fintrevet skal og presset saft af 1 øko. appelsin
evt. et skvat af favorit alkoholen (reducer da appelsinjuicen)
ren kakaopulver

Dadel Mandel Konfekt

Her får I en ydmyg juleknas opskrift - og en af de sunde ovenikøbet.

Faktisk er den hentet andetsteds, men jeg har ændret lidt undervejs - og det er vel tilladt i disse kreative juletider.

Sådan gør du:

Kør mandlerne med skal gennem blender til groft mandelmel – sæt til side.

Kør de øvrige dele (bortset fra kakaopulveret) gennem blenderen tilsat ca. 1/3 af de malede mandler.

Tilsæt resten gradvis under blendningen. Konsistensen bliver lidt a la figenpålæg. Tril til kugler og rul i kakaopulver

– giver en pæn stor portion


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk