Fan side
 
 

Ingredienser

8 mellemstore kartofler
4 jordskokker
1 grntsagsbouillon terning
1 dl flde
En porretop
Salt og peber

Suppe af jordskokke og kartoffel

Denne suppe er indsendt af min gamle ven Morten, som elsker god mad og et godt glas rdvin til.

P redaktionen har vi fundet p et alternativ til det flutes, som Morten foreslr som tilbehr til suppen:

Lav dine egne  brdcroutoner. Du kan vlge at lave dem p panden, men det bliver alts MEGET bedre i en varmluftovn - og vr ikke bange for at lave for mange - hvis de, mod forventning ikke bliver spist til suppen kan de holde sig i ugevis i et sylteglas.

Tag noget daggammelt hvidt brd, skr det i passende tern. Krydr med lidt bleeddike - ikke for meget - salt. peber og evt. lidt revet citronskal. Bland det hele godt sammen med brdet og fordel p en bradepange.

Giv croutonerne ca. 15 min. ved 160 gr. varmluft - eller til de er svagt gyldne og sprde. Server til suppen.


Sådan gør du:

Du skrller kartofler og jordskokker og lader dem koge godt mre sammen med bouillonterningen.

Srg for koge i rigelig mngde vand (2 liter). Nr kartofler og jordskokker er godt mre hldes 1 liter vand fra SOM GEMMES. Nu jvner du jordskokker og kartofler i det resterende vand med stavblender.

Flde tilsttes sammen med det frasorterede vand indtil du rammer en god cremet konsistens suppen m endelig ikke blive for vandig. Er uheldet ude og suppen er for vandig, eller du synes at der er for lidt suppe, kan du evt. jvne med almindelig meljvning.

Nr suppen serveres, drysses lidt frisk og meget finthakket porre p. Server flutes til retten og s er der varmet op til en god aften !

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk