Vi kender alle sammen de italienske brushetta, som er ristet brød med herligt fyld på. De anvendes som regel som starters før en dejlig hovedret.
Det er også tilfældet her - vi anretter en tallerken med brushetta med aubergine og mynte sammen med et par skiver bresaola og lidt artiskok fra dåse.
Få fat i noget godt italiensk landbrød, som ikke skal større i omkreds end at du kan skære nogle passende skiver.
Start med marinaden. Bland 8 spsk olivenolie, 3 spsk god eddike sammen med persille, mynte og finthakket hvidløg. Smag til med slat og peber. Lad gerne marianden stå ½ times tid så den samler sig og smagen fra persille og mynte kommer fri af bladende.
Skær auberginerne ud i meget tynde skiver. Rist dem på en varm grill pande med riller. Brug ikke fedtstof når du rister.
Rist brødskiverne på den varme grill pande - stadig uden olie.
Gnid de ristede brødskiver med et fed hvidløg og hæld en anelse god olivenolie over - eller brug lidt af marinaden.
Vend nu aubergiveskiverne i marinaden og fordel på brød skiverne. Jeg plejer at presse lidt af olien af skiverne før jeg lægger dem på brødet - eller kan det altså godt blive lidt fedt...
Anret dine bruschetta sammen med bresaola, artiskok og evt et par gode sorte olien.