Kylling Tikka Masala - indisk kylling

Ingredienser

6 fed hvidløg
et pænt stykke frisk ingefær
2 røde chili
olie
1 spsk sennepsfrø
1 spsk paprika
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk stødt koriander
3 spsk Graham Masala
2 dl yoghurt naturel
4 kyllingebryster ståret i rustikke stykker
1 spsk smør
2 løg skåret i fine ringe
2 spsk tomatkoncentrat
1 håndfuld finthakkede mandler
1½ dl piskefløde
Frisk koriander
saften af en lime

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Kylling Tikka Masala - indisk kylling

Dette er en meget populær curry ret, som mange bestiller på den lokale indiske restaurant - eller måske som take away. retten er propfuld af varme og krydret smag af indiske krydderier.

Kylling Tikka Masala er også altid meget populær hos ungerne. Hvis du har lyst kan du erstatte kyllingen med lam - og hvis du strækker den kan du let lave mad til 6-8 personer.

I retten anvendes kryddreblandingen Graham Malasa, som du kan køb i velassorterede supermarkeder - eller hos din lokale indvandre grønthandler - hvis du da ikke fremstiller den selv...

Du kan, med andre ord være ret sikker på at få succes med denne ret!

Sådan gør du:

4 personer

Riv ingefær fint, pres hvidløg igennem presseren. Hak chili fint og bland det med ingefær og hvidløg.

Opvarm en pande og rist sennepsfrøene i lidt olie til de begynder at poppe. Hæld frøene sammen med blandingen sammen med paprika, spidskommen (som du også lige har ristet og knust), stødt koriander og to spsk Graham Masala.

Kom halvdelen af blandingen i en skål sammen med yoghurten og bland kødet grundigt i marinaden. Lad nu kødet trække mindst 1 time - gerne to.

Smelt smøret og rist løgskiverne sammen med den resterende krydderi blanding og mandelmel - pas på ikke at give det for kraftig varme - det må ikke brænde på, men skal have så længe at løgene bliver bløde og der breder sig en fantastisk duft i køkkenet. Tilsæt ½ liter vand, lidt salt og kog sovsen ind til den tykner og sluk for varmen.

Steg kyllingekødet på en varm pande til de er gennemstegt - nogle foreslår at grille kødet på grillen, men jeg steger det på en pande for at undgå at kødet hænger fast i grillristen.

Genopvarm sovsen, smag den til med endnu 1 spsk Graham Masala. Så snart sovsen er begyndt at koge slukker du og tilsætter kødet.

Ved serveringen drysser du lidt frisk koriander og lidt frisk limesaft over. Server basmatiris til retten. Du kan fuldende oplevelsen med indiske Safran ris.

 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk