Vildand med pasta, parmaost og persille

Ingredienser

2 vildænder
3 gulerødder
1/4 selleri
3 løg
evt. andet groft grønt
4 stilke frisk timian
Hvidvin
Piskefløde
Parmasan ost
Pecorino ost
Den bedste brede pasta du kan opdrive
Frisk salvie

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Vildand med pasta, parmaost og persille

Min ven Jesper går tit på jagt - og om efteråret er der bl.a. vildænder. Jeg er normalt ikke så glad for vildt, men disse herlige vildænder fik mig på andre tanker.

Jeg er dog stadig ikke så glad for vildt med brun sovs med cognac, hvide kartofler osv. Jeg overvejede derfor hvordan man kunne servere vildænderne på en alternativ måde til de mørke regnvåde efterårsaftner.

Retten endte med at blive italiensk inspireret, hvor ænder og grove grøntsager simrer i vin og vand til en smagfuld sovs, som indgår i retten.

Sådan gør du:

4 - 6 personer

Rens vildænderne og fjern evt. fjer-rester. Brun ænderne på alle sider i en stor gryde i ca. 5 minutter. Tag ænderne op og svits de grove grøntsager og krydderurter til de er klare, men ikke stegte.

Læg nu vildænderne tilbage i gryden med brystet nedad, hæld hvidvin og vand ved og lad ænderne simre stille og roligt heri i ca. 45 minutter. Pas på det ikke koger for voldsomt eller for længe så bliver kødet nemt tørt og kedeligt.

Tag ænderne op og lad dem køle af. Fjern skindet og skær nu bryst og lår af dyrene og skær kødet i passende stykker - ikke for store.

De møre grøntsager skal nu skæres i mindre stykker og steges i en sauterpande sammen med resten af løget. Spæd op med vin og sovsen og lad det hele samle sig til den herlige kraftfulde sovs. Der skal ikke for meget væde ved, men nok til at retten ikke ender med at blive tør.

Tilsæt kødet til sovsen, sammen med friske salvie blade og evt lidt revet citron skal. Tilsæt også lidt piskefløde (jeg bruger creme fine - den er kun på 7% og smager lige så godt), smag til med salt og peber og lad sovsen samle sig et par minutter - ikke for længe. Hvis der er for lidt væde kan du supplere med lidt mere sovs fra gryden.

Kog pastaen efter instruktionen på pakken.

Server retten potionsanrettet med pasta først, den herlige vildand-ragu over, frisk revet parmasan ost og pecorino ost og til sidst groft hakket frisk persille.

TIP: Hvis du får sovs til overs fra stegegryden kan du koge den ind til en herligt vildt fond, som du fryser ned og gemmer til sovsen til juleaften! 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk