Svinekæber i øl

Ingredienser

1 kg. svinekæber
Hele korianderfrø og Fenikelfrø
3 gulerødder
1/2 selleriknold
1 løg
3 alm. guldøl
Frisk salvie og rosmarin
salt og peber

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Svinekæber i øl

Dette er en sand åbenbaring for mig når det kommer til vinter-simre mad - hverken mere eller mindre!

Jeg har flere gange hørt om svinekæber i forskellige sammenhænge uden dog at kaste mig over kæberne - indtil i dag. For nylig var vi på besøg hos gode venner og her serverede Tina de lækreste møre og meget smagfulde kæber kogt i ovnen med hvidvin. Den oplevelse fik mig igang med at se hvad man kan få ud af sådan et lækkert stykke kød.

Svinekæber er måske ikke det mest almindelige stykke kød, men din slagter kan skaffe dem fra dag til dag...og her er hvad jeg kom frem til - rigtig god fornøjelse med kæberne...

 

Sådan gør du:

4-6 personer

Bed din slagter om at rense kæberne for fedt og sener - eller gør det selv og du står tilbage med et magert stykke kød med meget smag i.

For at få  meget smag i kæberne marinerede jeg dem i et par timer i denne krydderblanding: spsk korianderfrø, 2 tsk fennikelfrø, 1 tsk hel sort peber. Rist krydderierne let på en pande og smid dem i morteren sammen med lidt frisk salvie og rosmarin. Mos til en tør pasta og smør godt ind i kødet - obs: tilsæt IKKE salt, det dræner kødet for væske - we don't like.

Forbered koge urterne - skær gulerødder, selleri og løg i større stykker. Brun kødet godt i en stegegryde (som kan tåle at gå i ovnen). Tag kødet op og brun urterne. Tilsæt kødet sammen med 1/4 spsk korianderfrø og fennikelfrø og varm igennem. Tilsæt de stærke guldøl og lad det koge op - men ikke for voldsomt. Simre mad skal kun lige simre. Derved undgår du at kødet bliver tørt og kedeligt.

Stil gryden med låg i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time - eller til kødet er mørt og falder fra hinanden. Hold øje med det rette tidspunkt at tage kæberne ud.

Sigt sovsen fra, kasser koge urter og kog sovsen lidt ind for at give den mere styrke. Find den rette balance med citronsaft og sukker.

Servér kæberne med ovnbagte rodfrugter - eller en god rodfrugt mos - eller måske bare med et godt brød til.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk