Denne ret er måske nok lidt mere omstændig end normalt - du skal både lave pastadejen, raviolierne og resten - men det er altså al umagen værd. Retten er en klassisk italiens ret, som er meget delikat - og som helt sikkert vil imponere dine gæster.
Husk at give dig god tid med forberedelserne så du undgå stres og jag når gæsterne kommer til bords.
4-6 personer
Start med at lave pastadejen: Hent opskrift på pastadej her!
Lad dejen hvile ½ time i køleskabet.
Imens laver du fyldet til raviolierne:
Rør ricotta sammen med den revne citronskal, og næsten al parmasan- og percorino osten. Smag til med salt og peber.
Rul pastapladerne ud med din pastamaskine (sådan en skal du altså have!). Rul dem til næst tyndeste niveau og skær pasta banerne ud i ca. 10 cm brede baner og skær herefter pladerne ud i firkanter på 10 x 10 cm. Fordel nu en teske fuld af den herlige fyld i midten af hver plade.
Pensl med vand i kanten af ravioli firkanterne - vandet skal fungere som lim, der sikrer at de ikke åbner sig under kogningen. Læg nu endnu en plade oven på fyldet og luk sammen. Vær opmærksom på at du får al luft ud af raviolien, ellers sprænger de i stykker under kogningen. Jeg bruger tit et omvendt glas som skabelon, så jeg får flotte runde raviolier.
Læg raviolierne på en meldækket bakke og læg et fugtigt klæde over.
Sæt en meget stor gryde over med rigeligt vand over blusset. Tilsæt salt og kog op. Når vandet spilkoger plumper du raviolierne ned i gryden og koger dem 5-10 minutter. Jeg plejer først at feje det mel, der sætter sig på raviolierne af med en tør madlavnings pensel.
Mens de herlige raviolier koger smelter du smørret i en gryde og sprødsteger de friske salvieblade til de er sprøde - pas endelig på at de ikke branker - så er det nemlig forfra...
Risk samtidig pinjekernerne forsigtigt.
Anret 2-3 raviolier på hver tallerken, hæld det smeltede smør og citronsaft over, pynt med sprøde salvieblade, ristede pinjekerner og revet parmasan!
Velbekomme!