En herlig frisk sommerklasikker, som altid bringer lykke. Gør dig ekstra umage med at skaffe de allerfriskeste grøntsager - evt. fra dine egne bede i haven...
Den klassiske såkaldte mormordressing giver salaten en herlig friskhed, som er overraskende god.
Rengør grøntsagerne grundigt med en børste og find dit skarpe mandolinjern frem fra skuffen. Har du ikke et mandolinjern skal du se at få anskaffet dig et!
Lav lange papirstynde strimler af gulerod, majroer og asparges. Snit spidskålen så tyndt du kan med en skarp køkkenkniv og læg de snittede grøntsager i isvand i 15 minutter. Forsøg ikke at snitte kålen på mandolinjernet - det går galt..
Bælg ærterne - og slyng de sprøde grøntsager tørre i et viskestykke.
Mormordressing:
Bland fløde med citronsaft og skal og hvidløg og smag til med salt og peber. Lad dressingen samle sig i ca. 15 minutter.
Vend grøntsagerne med dressingen og pynt med friskhakket purløg og evt frisk kørvel. Vær lidt forsigtig med at tilsætte dressingen korrekt - du vil gerne have en salat, hvor dressingen hænger ved salaten og ikke klaske sammen i bunden af skålen. Vurdér hvornår du har tilført den korrekte mængde dressing - herefter vil du modtage megen ros fra dine gæster..!