400 g udbælgede friske ærter
4 håndfulde små friske salatblade af forskellig art
10 løvstikkeblade
1 skalotteløg
10 skiver tyndtskåret kerne-rugbrød
saft af 0,5 citron
rapsolie
rørsukker
0,5 fed hvidløg
1 tsk karry
6 spsk creamefraiche 9%
Endnu en skøn forårssalat til det hyggelige grill bord i haven.
Løvstikke og karrydressing giver salaten lidt kant og se ristede brød flag underbygger de herlige smagsoplevelser i salaten.
4 personer:
Salat:
Udbælg ærterne i en skål, skyld salaten og slyng den tør. Riv salatbladende i mindre stykker. brug ikke en kniv - vi vil gerne have det rustikke look på sagerne.
Hak løvstikken grøft og skær i fine tynde skiver.
Tændt ovnen på 120 grader. Læg brødskiverne på en bradepande med bagepapir. Pensl alle skiver med olivenolie og drys lidt flagesalt over. Bag dem ca. 20 minutter til de er sprøde, men ikke brændte. Hold øje med dem i ovnen. Lad dem køle af inden servering.
Bland citronsaft, rapsolie, karry, rørsukker, hvidløg og creamfraiche i et syltetøjsglas og ryst det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Bland ærter, salat, løvstikke og løgringe i en smuk anretning og dryp dressingen over herlighederne. Anret også brødskiverne over salaten.