300-400 gr. vildt og fasanbryst
2 dl æblemost (evt hjemme presset)
200 gr. svampe (f.eks. portobello)
150 gr. perlebyg
1/2-1 savoy kål i grove stykker
1 liter hønse boullion
Bredbladet persille
Friskrevet peberrod
Salt & peber
Der er jo ikke noget så godt som en varm gryderet om efteråret og vinteren. Denne gryde er ingen undtagelse. En fantastisk ret med nogle råvarer, der virkelig går godt sammen.
Du kan bruge vildand, råvildt eller som her både fasan og krondyrfilet. Ideen er at få mange smagsnuancer til retten - så prøv dig frem.
4 - 6 personer
Skær kødet ud i mundrette stykker og steg det brunt på en varm pande. Steg lidt ad gangen ellers risikerer du at kødet koger i stedet for at stege. Tilsæt most og boullion sammen med perlebyg.
Lad kød og byg simre mens du forbereder svampene:
Skær svampene i mundrette stykker og steg dem på en varm pande et par minutter. Tilsæt savoykål til svampene og lad kålen stege med et par minutter.
Hæld svampe og kål op i gryden til kødet og varm igennem.
Server med hakke persille og revet peberrod på toppen. Server evt. også groft brød til.