400 gram grønne bønner
2 skalotteløg
1 spsk sennep
1 spsk honning
2 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
½ bundt frisk estragon
Salt & peber
Grønne bønner er en af sommerens klassikkere og spises i stor stil hjemme hos os.
Denne variation får ekstra bid og oplevelse gennem estragonen, som drysses over bønnerne.
Vær opmærksom på at bønner ikke koger for længe - de skal stadig have lidt bid.
4 personer
Nip enderne af bønnerne og skyld i koldt vand.
Smid bønnerne i letsaltet kogende vand og giv dem max 1½ minut. Hæld vandet fra og læg bønnerne i en skål med isvand. Dette sikrer at bønnerne ikke koger videre og derved får for meget.
Lad dem efterfølgende dryppe af i en sigte.
Hak 1 løg groft og læg i den blender sammen med sennep, honning, eddike, salt og peber.
Blend i 30 sekunder og tilsæt nu olien i en tynd stråle indtil dressingen har samlet sig og er blød og homogen.
Vend bønnerne med dressingen og server dem på et flot fad.
Drys med hakket løg og estragon.