500 gram nye kartofler
1 agurk
1 rødløg
½ bundt dild
2 spsk grov sennep
1 spsk æbleeddike
½ dl rapsolie
Salt & peber
En dejlig forfriskende sommer salat med en delikat smagssammensætning.
Server salaten til sprødstegt fisk f.eks. rødspætter.
4 personer
Skrub kartoflerne, skyl dem og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Sluk for varmen og lad kartoflerne blive møre på eftervarmen i ca. 5 minutter. Kartoflerne skal kun lige netop glide af en kødnål når du stikker en kartoffel.
Skræl agurken, skær den igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske.
Skær agurken ud skiver ca. 3 cm brede, læg dem i en skål og bland godt sammen med salt. Lad dem stå en times tid og trække i en sigte.
Kom sennep og æbleeddike i en skål og rør godt sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle indtil du har en blød og homogen dressing.
Skær løget i tynde skriver.
Vend kartoflerne sammen med dressing, agurk sammen med løgringe og pynt med frisk dild.