En halv udbenet svinekam af god kvalitet (ca. 3 kg)
2 håndfulde rosmarinnåle
Tre store håndfulde fennikelfrø
Balsamico eddike
Fire skiver god franskbrød el. surbrød
2 rødløg i fine skiver
5 fed hvidløg
to store håndfulde frisk salvie
1-2 håndfulde pinjekerner
Havsalt & peber
Olie
I denne ret handler det om at få så meget smag i kødet som muligt. Svinekød er let at krydre og det smager fantastisk.
Lars og Birgitte fra Raadvad Vandrehjem er vores gode venner - og altid klar til fest i deres hyggelige vandrehjem i skoven. I starten af november inviterer Lars og Birgitte til den årlige Hubertus jagt i Dyrehaven, som jo ligger lige ved siden af vandrehjemmet.
Til den efterfølgende frokost skulle vi alle medbringe en herlig ret - og vores valg faldt på denne fantastiske kydrede svinekam.
Du kan servere kammen som hovedret med en herlig salat og krydrede ovnbagte grøntsager, eller næste dag som fyld i en herlig sandwich - eller som vi valgte denne gang: som deltager i fælles buffetten.
Du kan sagtens bruge en almindelig flæskesteg fra supermarkedet, men vi har valgt at få fingrene i en super lækker kvalitet - så vi måtte forbi Slagter Lund på Frederiksberg...
4-6 personer
Opvarm din ovn til 200 gr.
Start med fyldet. Snit rødløg i fine skiver og steg det i 10 minutter med lidt olie på panden sammmen med pinjekerner, salvie, hvidløg og balsamico. Rist brødskiverne hårdt på en grillpande, så de bliver sprøde. Skær dem i små stykker og hæld i blandingen.
I mellemtiden kommer du fennikkelfrø, finthakket rosmarin og salt op i den morter og bank nu løs til du har en fin kryddersalt.
Nu skærer du ind i stegen lige under sværen sådan at stegen kan åbnes ligesom en bog. Fordel fyldet i den åbne steg og krydder med salt og peber. Luk stegen sammen og bind den tæt sammen med kødsnor.
Nu gnider du kryddersaltet godt og grundigt ned i mellem sværen - det hele skal gnides ned - det giver en fantastisk smag.
Stop nu op og få dig et glas rødvin...
Bland nu en marinade sammen af 3 spk. balsamico, en håndfuld finthakkede rosmarinnåle, tre fed finthakkede hvidløg og lidt salt. Grid marinaden grundigt ind i kødet - hvis du tør, så stik nogle huller ind i kødet med en filetkniv så marinaden kan komme lidt ind i kødet. Lad den stå og trække i ½ times tid.
Steg nu din krydrede kamsteg i ovnen en times tid - eller til temperaturen i kødet er 65 gr.
Tag stegen ud og lade den køle lidt af før servering.
Servér stegen med ovnbagte rodfrugter og Jakobs sprøde efterårssalat.
Forbered dig på en KæMPE succes!