Italiensk krydret inspireret kamsteg

Ingredienser

En halv udbenet svinekam af god kvalitet (ca. 3 kg)
2 håndfulde rosmarinnåle
Tre store håndfulde fennikelfrø
Balsamico eddike
Fire skiver god franskbrød el. surbrød
2 rødløg i fine skiver
5 fed hvidløg
to store håndfulde frisk salvie
1-2 håndfulde pinjekerner
Havsalt & peber
Olie

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Italiensk krydret inspireret kamsteg

I denne ret handler det om at få så meget smag i kødet som muligt. Svinekød er let at krydre og det smager fantastisk.

Lars og Birgitte fra Raadvad Vandrehjem er vores gode venner - og altid klar til fest i deres hyggelige vandrehjem i skoven. I starten af november inviterer Lars og Birgitte til den årlige Hubertus jagt i Dyrehaven, som jo ligger lige ved siden af vandrehjemmet.

Til den efterfølgende frokost skulle vi alle medbringe en herlig ret - og vores valg faldt på denne fantastiske kydrede svinekam.

Du kan servere kammen som hovedret med en herlig salat og krydrede ovnbagte grøntsager, eller næste dag som fyld i en herlig sandwich - eller som vi valgte denne gang: som deltager i fælles buffetten.

Du kan sagtens bruge en almindelig flæskesteg fra supermarkedet, men vi har valgt at få fingrene i en super lækker kvalitet - så vi måtte forbi Slagter Lund på Frederiksberg...

Sådan gør du:

4-6 personer

Opvarm din ovn til 200 gr.

Start med fyldet. Snit rødløg i fine skiver og steg det i 10 minutter med lidt olie på panden sammmen med pinjekerner, salvie, hvidløg og balsamico. Rist brødskiverne hårdt på en grillpande, så de bliver sprøde. Skær dem i små stykker og hæld i blandingen.

I mellemtiden kommer du fennikkelfrø, finthakket rosmarin og salt op i den morter og bank nu løs til du har en fin kryddersalt.

Nu skærer du ind i stegen lige under sværen sådan at stegen kan åbnes ligesom en bog. Fordel fyldet i den åbne steg og krydder med salt og peber. Luk stegen sammen og bind den tæt sammen med kødsnor.

Nu gnider du kryddersaltet godt og grundigt ned i mellem sværen - det hele skal gnides ned - det giver en fantastisk smag.

Stop nu op og få dig et glas rødvin...

Bland nu en marinade sammen af 3 spk. balsamico, en håndfuld finthakkede rosmarinnåle, tre fed finthakkede hvidløg og lidt salt. Grid marinaden grundigt ind i kødet - hvis du tør, så stik nogle huller ind i kødet med en filetkniv så marinaden kan komme lidt ind i kødet. Lad den stå og trække i ½ times tid.

Steg nu din krydrede kamsteg i ovnen en times tid - eller til temperaturen i kødet er 65 gr.
Tag stegen ud og lade den køle lidt af før servering.

Servér stegen med ovnbagte rodfrugter og Jakobs sprøde efterårssalat.

Forbered dig på en KæMPE succes!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk