Klassisk fransk løgsuppe

Ingredienser

8 store hvide løg
125 gram smør
1 liter fond (kylling eller let okse)
Flutes (1 cm tykke skiver)
Olivennolie
Sherry eddike
Et stykke Comté el. Emmentaler ost (gerne lagret)

Efter 3 timer er løgene helt mørke og karameliserede.

 

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Klassisk fransk løgsuppe

Der er altså noget med klassikerne, der bare får en til at komme tilbage igen og igen. Det kan måske undre, men på den anden side er det jo grunden til, at de er blevet klassikere.

Denne udgave af den klassiske franke løgsuppe får et ekstra twist idet løgene skal stege langsomt i 4 timer (!) for at opnå den rette karameliserede smag, som virkelig får det allerbedste frem i almindelige hvide løg.

Server f.eks. suppen som en dejlig søndags middag suppe til familien, så du har tid i løbet af søndagen til at karamelisere løgene. Du kan også gøre løgene klar dagen i forvejen og opbevare dem på køl indtil du skal bruge dem.

Det er vigtigt, at du passer dine løg (lød det forkert?) så de ikke brænder på.

Kast dig ud i projektet - du vil ikke blive skuffet!

Sådan gør du:

4-6 personer

Skær løg ud i ensartede skiver af 1 cm tykkelse.

Smelt smøret i en tykbundet gryde, tilsæt løg og skru helt ned for varmen. Vend rundt i løgmassen hvert 15. minut. Sørg for, at de ikke brænder på. Ideen er, at de skal karamelisere langsomt.

Efter den første time har løgene afgivet en del væske og du kan nu skru en anelse op for varmen så væsken langsomt koger ind. Husk at røre godt rundt i løgene hvert kvarter, så de ikke brænder på.

Efter endnu 3 timer er dine løg helt mørke og karameliserede og klar til videre brug.

Hæld fond op i en gryde, tilsæt de karameliserede løg og kog ind i en time.

Smag til med salt, peber og en slat sherry eddike.

Imens skærer du skiver af flutes, pensler skiverne let med olivenolie og lidt salt. Rist dem sprøde i ovnen og køl af.

Skær osten ud i skiver så de kan dække suppe tallerkenen. Gem ost til at rive over suppen senere.

Når suppen er klar hælder du den op i portionsskålene, læg nu 1-2 skiver sprød flute ovenpå suppen - tryk det ikke ned i suppen. Det skal ligge oven på.

Læg nu den skivede ost over så den hviler på kanten af skålen. Drys med revet ost og varm i ovnen til osten er smeltet og let brunet.

Server suppen rygende varm.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk