Frisk grønkål
2 madæbler - helst belle boskop
Frisk dild
2 spsk tykmælk (let drænet) eller skyr
saften af 1 citron
1 spsk flydende honning
salt & peber
Det sene efterår og tidlige vinter åbner for en masse skønne råvarer med masser af smag og substans.
Denne skånne og friske salat er altid et hit. De bitre elementer fra kålen sammen med syrligheden fra æblerne og den lette sødme og fedme fra dressingen indgå i skøn forening.
Hak grønkålen og læg den i en skål med isterninger i en time. Derved bliver kålen sprød og spændstig.
Hak æblerne i passende stykker, læg dem i en skål og bland med citronsaft. Derved undgår du at æbler oxiderer og bliver brune.
Lad kålen dryppe godt af i en sigte.
Bland tykmælk med citron, honning salt og peber
Anret kålen på et flot fad og fordel æblerne over. Dryp dressingen over og pynt med dild på toppen.