500 gr. usaltede jordnødder uden skal
1 dl fish sauce
500 gr. flormelis
Disse lækre jordnødder er meget velegnede som en lille snack til velkomsten til en hyggelig middag med søde gæster.
De ligner brændte mandler lidt men er meget anderledes med en skøn kombination af sødt og salt.
Du skal anvende usaltede jordnødder uden den brune skal. De forhandles i de fleste etniske grønthandlere. Hvis du ikke kan få dem uden den brune skal kan du gnubbe den brune hinde af mellem to håndflader.
Varm ovnen til 190 gr.
Læg et stykke bagepapir på din bageplade. Der skal være plads nok til at nødderne kan ligge i 1 lag.
Kom jordnødderne i en skål og fugt med fish sauce og vend 1/3 af flormelis i så de er jævnt dækket.
Rist jordnødderne i 10-15 minutter, men husk at vende rundt i dem undervejs så de bliver ligeligt karameliserede.
Jordnødderne skal være mørkt karameliserede - de må ikke blive sort og brændte - så hold øje...
Vend nu nødderne over på et andet stykke bagepapir og drys resten af flormelisen over. Vend rundt så nødderne slipper hinanden og bliver dækket af et hvidt lag.
Lad dem køle helt af før servering. Server dem samme dag, ellers kan de godt blive lidt bløde.