1 kg svinebryst med ben
1 flaske mørk øl
1 flaske æblemost
4 spsk honning
4 kviste timian
4 kviste rosmarin
1 spsk hele sorte peberkorn.
2 laurbærblade
Når du skal hygge med venner og familie omkring grillen er denne opskrift oplagt.
Når svinebrystet tilberedes langsomt i øl, honning og krydderier får det skøn smag og bliver meget saftigt og mørt.
Sørg for at købe et stykke svinebryst, der har en vis tykkelse og som ikke er for fedt.
Krydr svinebrystet med salt og peber. Rids sværen som på en flæskesteg - eller bed din slagter om det når du køber stegen. Læg stegen i din stegeso eller et ovnfast fad.
Tilsæt øl, most og honning og krydderier og fyld evt efter med vand indtil kødet er dækket med væske. Undgå at dække sværen med væske. Lav et tæt låg af staniol.
Brasser brystet i 2½ time ved 160 grader. Hold øje med at kødet er dækket af væske under hele tilberedningen. Tilsæt evt mere most så kødet ikke bliver tørt.
Lad brystet køle af i væsen. pensl kødet med lidt olie og grill nu kødet godt og grundigt på en ikke for varm havegrill. Du skal være over det og vende det ofte så købet ikke forkuller, men det må godt blive ret mørkt grillet. Sørg for at få det grillet på alle sider.
Lad brystet trække i 10 minutter før du skærer det ud.
Det kan held brassere brystet dagen før du skal bruge det - det bliver det kun bedre af.