400 gr. rødfiskefilet
400 gr. torskefilet
8 rensede jomfruhummere
300 gr. diverse friske muslinger
2 snittede løg
500 gr. modne tomater i skiver
4 snittede fed hvidløg
1 rød eller gul peberfrugt
1 bnt hakket bredbladet persille
2 dåser kokosmælk
4 spsk palmeolie (kan udelades)
1 dl limesaft
2 tsk tørret chili
1 dl olivenolie
1 bundt frisk koriander
Friskbagt brød
I Brasilien anvender man helst andre fisk end herhjemme. Palmeolien har en meget speciel smag, som giver noget særligt til retten. Palmeolie kan fåes i specialforretninger.
Brug helst frisk fisk og skaldyr, som ikke har været frosne - det gør retten mindre våd.
Fisk, skaldyr og grøntsager lægges lagvist i et stort ovnfast lerfad.
Lime og kokosmælk blandes sammen med olien. Tilsæt den ene dåse kokos mælk og kun frugtkødet fra den anden dåse. Smag til så du får den rette balance mellem kokos og lime. Hæld over fisken og sæt den i en 200 gr varm ovn i 20-30 minutter.
Inden servering drysses med frisk hakket persille og evt frisk koriander. Server med friskbagt brød.