2 økologiske appelsiner
6 æg
250 gr rørsukker
2 spsk orangevand (fås i etniske grønthandlere)
1 tsk bagepulver
55 gr. revet gulerod
175 gr smuttede grofthakkede mandler
75 gr grofthakkede pistacienødder
Denne skønne kage har en lidt overraskende ingrediens nemlig kogte og blendede appelsiner.
Kagen er nem at lave og er altid et hit.
Vask appelsinerne og kog dem hele i vand i 1½time indtil de er bløde. Del dem og fjern kernerne. Blend nu appelsinerne til en pure i din foodprocesser. Pisk æg og sukker hvidt, rør orangeblomstvand i sammen med bagepulver, revet gulerod, mandler og pistacienødder - og rør godt sammen.
Smør en springform grundigt med smør og hæld massen i. Bag kagen ved 190 gr. i ca en time. Lad herefter kagen stå i 30 minutter før du tager den ud af springformen.
Server kagen afkølet, evt. med hjemmelavet vanilje is eller andre gode sager.