300 gr. hvide bønner
3 tomater
2 gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
½ bundt bredbladet persille
Olivenolie
Sherryeddike
Salt og peber
Denne mos er overraskende god og passer perfekt til diverse grill retter.
Den er måske lidt omstændig at lave, men er umagen værd
4 personer
Udblød de hvide bønner i koldt vand i 12-24 timer. Hæld vandet fra.
Skær gulerødder, løg og hvidløg i grove stykke og steg dem forsigtigt i olivenolie til de begynder at karamelisere en anelse.
Tilsæt de hvide bønner og hæld vand over så det netop dækker.
Kog ved svag varme i 30-35 minutter - bønnerne skal stadig have lidt bid, men skal være møre.
Tag halvdelen af bønnerne fra og op i skål.
Kog de resterende bønner og grøntsager i yderligere 10-15 minutter.
Imens hakkes persille og tomater fint.
Hæld vandet fra og hæld indholdet op i din blender eller foodprocessor. Blend til mos og tilsæt en anelse sherry eddike og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.
Hæld mosen op i en serveringsskål og bland tomater og persille i.
Server mos lun eller kold, men samme dag.