1-2 lammekroner
Skal af en økocitron
Frisk timian
En lille håndfuld salt
Mange har problemer med lammekød, vi hører at det smager af våd uldfrakke osv. Denne holdning afholder desværre mange fra de fantastiske smagsoplevelser man kan opnå med lammekød.
Brug de gode udskæringer til at salte og krydre dit lammekød. I denne opskrift bruger jeg lammekrone, men du kan gøre det samme med f.eks. lammeculotte, lammemørbrad osv.
Du kan variere din krydderblanding ved at erstatte salvien med f.eks. rosmarin o. lign.
4-6 personer
Lav en krydderblanding af salt, revet citronskal og timian.
Gnid blandingen grundigt ind i lammekronen og læg den i køleskabet i en beholder eller en frysepose natten over.
Du kan med held vende og dreje kødet et par gange undervejs for, at sikre at marinaden virker over det hele.
Når du skal tilberede lammet tager du det ud af posen, drys det værste salt af og læg det i et smurt ildfast fad.
Steg i ovenen ved 230 gr i 20-25 minutter. Hvis der ikke er en brun stegeskorpe på lammet efter de første 20 minuter kan du evt. tænde for ovnens grill element de sidste 5 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, dæk kødet med staniol og et viskestykke. Lad kødet hvile i lige så lang tid, som det har stegt - altså 20-25 minutter.
Ved servering skærer du kødet ud som de såkaldte drumsticks.
Server med lækre salater og successen hjemme.