Fløderand:
4 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g sukker
1 vaniljestang
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
Topping:
1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Denne skønne sommer dessert er altid et hit. Du kan erstatte hyldeblomstsaften med f.eks. rabarbersaft, jordbærsaft, som jeg har gjort på billedet. Her bruger jeg rabarbersaft og topper med lidt rysterribs og et enkelt lille blad citronmelisse. Variationerne er talrige.
Til 6 personer
Udblød 3 blade husblas i lidt koldt vand i 5 minutter. Skrab vaniljekernerne ud at stængerne. Kog fløde op med vanilje, vaniljestang, sukker og hyldeblomstsaft. Tag gryden af varmen så snart den koger og lad den køle lidt af. Tilsæt den afdryppede husblas. Husk at tage vaniljestængerne op af fløden.
Lad fløden afkøle i 30 minutter i gryden og hæld den herefter over i portionsglas. Lad randen stivne i køleskabet i mindst 6 timer.
Til toppingen udbløder du nu det sidste blad husblas i lidt koldt vand i 5 minutter. Varm forsigtigt den ufortyndede hyldeblomstsaft op i en gryde og tilsæt den afdryppede husblast. Afkøl saften til den begynder at stivne lidt. Hæld den forsigtigt over de stivnede fløderande og stil på køl et par timer.