En kalveculotte (helst hollandsk sødmælks kalveculotte) på ca. 1 kg
Salt og peber
Evt lidt revet øko citronskal
Evt lidt frisk hakket timian el. rosmarin
Et stege termometer
Kalveculotte er en udsøgt udskæring - især hvis du kan skaffe kalveculotter af hollandske sødmælks kalve. De har en fantastisk smag, som de almindelige kalveculotter slet ikke har. Du kan sagtens bruge almindelige culotter - de bliver også gode hvis du følger denne fremgangsmåde.
4 personer
Tænd din ovn på 180 gr.
Start med at fjerne den lyse sene, der sidder på bagsiden af steget. Rids fedtlaget på oversiden i tern, undgå at skære ned i kødet. Gnid fedtlaget godt ind i salt og gnid salt og peber ind i hele stegen. Gnid evt stegen ind i revet citronskal og krydderurter.
Læg nu stegen i en bradepande og følg denne plan for intervalstegning:
Sådan gør du:
Lad nu stegen hvile 30 - 45 minutter før du skærer stegen for.
Note: Vær opmærksom på, at i en culotte ændrer retningen på kødfibrene sig igennem stegen. Vær derfor opmærksom på at du hele tiden skærer på tværs af fibrene - ellers bliver kødet sejt.