En stor økologisk kylling
2 gulerødder
et stykke seleri
to løg
1 porre
frisk timian
2 laurbærblade
20 små tomater på stilk
2 zucchini
0,5 l piskefløde
300 løg
et bundt frisk basilikum
1 dl creme fraiche
4 æggeblommer
En skøn frikassé, med masser af smag af kylling. Der er egentlig ikke så meget mere at sige - bare se at komme i gang.
Rens kyllingen og kog sammen med suppevisk (gulerod, selleri, løg, porre, timian, laurbær og rosmarin) i 45 minutter ved svag varme. Sluk for varmen og lade kyllingen trække i suppen 1 time.
Tag kyllingen op og pil kødet nænsomt af skroget når den er tilpas kølet af. Læg skind og ben tilbage i suppen og kog suppen ind til 1 liter og sigt den.
Skær de to zucchini igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske, skær dem i både. Hak løg og kog sammen med zucchini i suppen til de er møre og tg dem op af suppen.
Kog fløden ind til det halve og hæld i suppen. Tilsæt evt et par hønsebouillon terninger for at fremhæve smagen af høns. Tilsæt kylling og grøntsager til suppen.
Blad æggeblommer med creme fraiche og blnd i suppen. Nu må frikasséen ikke koge.
Tilsæt tomaterne, del på langs og grofthakket basilikum. Smag til med salt og peber og evt lidt citronsaft.
Server med en grøn salat eller lidt brød.