2 rødløg
5 fed hvidløg
3 tsk. harissa /chili
4 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
salt
4 ds. hakkede tomater
4 dl vand
2 auberginer
2 ds. kikærter
150 g frisk spinat
1 spsk. mørk miso, valgfrit
Frisk koriander, eller persille til pynt
Denne gryderet er både billig, mættende og velsmagende. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse en portion ned eller have rester til næste dag.
8 personer.
Pil rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom det i en gryde sammen med harissa, spidskommen, kanel, salt, tomater og vand – rør det godt sammen.
Sørg for, at gryden kan tåle at komme en tur i ovnen. Læg låg på gryden, og stil den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1,5 time.
Skær auberginerne i små tern, og steg dem lidt ad gangen i olie på en pande, til de er bløde og gyldne på alle sider. Krydr med salt.
Dræn kikærterne, og lad dem dryppe af i en sigte. Rengør spinaten grundigt, og skær den ud i tynde strimler.
Tag gryden ud af ovnen, og rør godt rundt – smag tomatsaucen til, og tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Tilsæt auberginer, kikærter og spinat, og stil gryden i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter.
Fordel gryderetten i skåle, og pynt med frisk koriander eller persille inden servering.