Bitre salater med friterede løg

Ingredienser

Løg:
Et løg
1 liter vindruekerneolie
lidt mel

Salat:
1 radiccihio salat hoved
1/2 friseé salat hoved
1/5 bundt bredbladet persille

Dressing:
1 lille løg
Lidt æbleeddike
1 spsk sennep
2 spsk honning
1/2 dl koldpresset rapsolie

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Bitre salater med friterede løg

En skøn enkel salat, som passer godt til retter i den fede ende da bitterheden giver et godt modspil til det fede.

Sådan gør du:

4 personer

Først løgene:

Pil og skær løg ud i tynde ringe. Lad dem trække i lidt salt i 10-15 minutter så de bliver bløde.
Varm olien op til den syder om enden af en tændstik.

Vend løgringe i lidt mel og friter i den varme olie - lidt af gangen et par minutter til de bliver sprøde.

Saml salaten med dressing af et lille løg, æbleeddike, sennep, honning, som kommes i din blender og finthakkes.

Tilsæt rapsolien lidt ad gangen til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber.

Servér salaten med dressing og sprøde løgskiver på toppen.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk