700 gram rosenkål
50 gram smør
1 spsk honning
1 spsk citronsaft
Koldpresset rapsolie
æbleeddike
Bredbladet persille
2 skalotteløg
Salt og peber
Rosenkål er ofte en grøntsag der ikke er skattet højt med mindre man er mormor eller lignende.
Denne moderniserede version af rosenkål er helt anderledes, blød cremet og med en sprød salat på toppen.
Skyl rosenkål i koldt vand. Skær rodstumpen af hvert kålhoved så langt ind, at de yderse blade falder af.
Fjern de grimmeste af de ydre blade og pluk nu hele blade, som skal bruges til den sprøde rosenkål salat.
Læg bladene i isvand til de skal bruges.
Del hver kålhoved i 2 dele og kog dem 1-2 minutter i let saltet vand. Pas på med at give dem for lang tid, de skal bevare deres friske smag.
Hæld kogevandet fra kålen og hæld dem i din foodprocesser eller blender. Kør dem sammen med koldt smør, honning, citronsaft, salt og peber.
Hæld vandet fra de nedkølede rosenkålblade og vend dem i en skål med tynde skiver skalotteløg og groft hakket persille.
Bland dressingen til salaten og smag til med salt og peber og bland med salaten.
Anret puréen på et fad og fordel den sprøde salat over.