800 gr. nye små rødbeder
1/2 dl olivenolie
1 dl hasselnødder
1 lille bundt bredbladet persille
Dressing:
Skal og saft af 1 øko citron
4 spsk rigtig god balsamico
Persillepesto:
2 dl hakket persille
1 fed hvidløg
1 dl koldpresset olivenolie
25 gr. parmasan
2 spsk mandler
Om efteråret kan vi for alvor kaste os over rødbeder.
Denne salat er skøn med sine ovnbagte rødbeder sammen med en lækker fede pesto.
Den er perfekt til efteråret menuer.
Børst rødbederne rene med en grov børste. Bag dem i ovnen ved 160 gr. i ca. 40 minutter til de er møre, men stadig har bid.
Kom hasselnødderne med i ovnen i ca. 20 minutter, tag dem ud og lad dem køle af.
Kom nødderne i en plastikpose og ryst hinderne af.
Hak dem groft.
Bland alle ingredienserne til dressingen.
Gnub skallen af de bagte rødbeder og skær dem i mundrette stykker. Hæld dem op i dit flotteste fad og hæld dressingen over, mens bederne stadig er lune. På den måde trænger dressingen ind i bederne og giver en skøn smag. Top med nødder og friskhakket persille.
Server med Persillepesto:
Kom persille, hvidløg, olie, citronsaft og skal, parmasan, mandler, salt og peber op i din blender og lave en skøn pesto. Juster evt med lidt mere olie, hvis du synes.
Drys lidt pesto over den færdige salat og server resten ved siden af.