4 hele kyllingelår, delt i over- og underlår, i alt ca. 8 stykker
Salt og friskkværnet peber
1 stort bundt frisk basilikum
2 store håndfulde modne tomater skåret i kvarte, og røde og gule cherrytomater skåret i halve
1 helt fed hvidløg, brækket i fed
1 finthakket frisk rød chili
olivenolie
evt. 1 dåse drænede cannellinibønner.
Der er ikke noget så herligt som kylling. I Danmark spiser vi rigtig meget kylling - og det er vel ikke så underligt med det lyse og lette smag. Kylling kan krydres på utallige måder og denne ret er altid et hit hos børn og voksne.
Den er super let at lave, kan varieres efter behov - og det særlige ved denne ret er at den serveres med god pasta til. Du skal lægge hele fed hvidløg - med skalden på ned i retten, så kan gæsterne selv mase den dejlige, søde hvidløgscreme ud over retten - mums...
Bare at se at komme i gang!
4-6 personer
Smør din bradepande med lidt olie og fordel kylling i stykker.
Fordel nu også dine tomater, hele fed hvidløg - med skalden på, hak stilkene fra din basilikum fint og kom stilke og blade i bradebanden.
Hak chillien fint og kom i sammen med de hvide bønner.
Sæt retten i ovnen ved 180 grader i 1½ time til skindet er sprødt og kødet falder af benene (på kyllingen).
Vend lidt rundt på tomaterne undervejs.
Når retten er klar piller du kødet af benene og fjerner dem. Server retten som en kødsovs til frisk pasta og drys med parmasan ost og hakket frisk basilikum.