1 lille rødkålshoved
1 appelsin, skrald og saft
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 nelliker
100 g. rørsukker
1 dl rødvin
1 dl rødvinseddike
2 spsk salt
peber
Der findes utallige opskrifter på rødkål til julemiddagen.
Den hurtige er jo bare at smide et glas fra supermarkedet op i en gryde og lune det godt igennem.
Det synes jeg er at give op for hurtigt - selvom niveauet løfter sig gevaldigt hvis du bruger rødkålen fra Meyer - den er rigtig go.
6-8 personer
Hak kålen groft.
Smid alle ingredienserned op i i gryde - ikke aluminium - og kog det sagte igennem til kålen er mør.
Det er vigtigt, at du har styr på den rafinerede balance mellem appelsinernes og kryderiernes sødme og eddikens bitterhed - så du skal huske at smage kålen til - enten med lidt sukker, hvis den bliver for sur - eller med lidt eddike.
Server den lun til julemiddagen!