Lidt smør
1 økocitron
1 håndfuld gode sorte oliven med sten
1 lille blomkålshoved
2 håndfulde hakket persille
Blomkål kan tilberedes i utallige variationer og er som regel rigtig godt.
Den eneste undtagelse er dog den overkogte kål, som mest smager af noget man helt ikke vil omtale på en respekteret hjemmeside som denne.
Denne variation er dog ikke indbefattet i den kategori. Oliven og citron giver en skøn dybte og umami smag, som går rigtig godt til Nakkekam m. chorizo og rosmarin.
Del blomkålen i mindre mundrette buketter.
Fjern sten fra oliven og smelt smørret i en sauterpande, der kan gå i ovnen.
Kom oliven, revet citronskal og kål ned i smørret i gryden og varm godt igennem.
Bagt retten færdig i ovnen ved 235 grader i ca. 20 minutter, eller til kålen er mør. Den må gerne have taget lidt farve af varmen.
Ved servering drysses kålen med friskhakket persille.