Rotolo - pastaruller med butternut squash og spinat

Ingredienser

1 butternut squash
1 rødløg
Olivenolie
1 tsk tørret timian
500 g frossen spinat
1 hel muskatnød, til rivning
4 fed hvidløg
1 x 700 ml glas passata
6 store friske pastaplader (ca. 15 cm x 20 cm hver)
50 g fetaost
20 g parmesanost
Et par kviste frisk salvie

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Rotolo - pastaruller med butternut squash og spinat

Denne skønne Rotolo en en sjov mellemting mellem cannelloni og lasagne. Den er uden kød, og er virkelig flot at servere i et fad til dine gæster.

Sådan gør du:

Bag de hele buttternut squash i ovnen i 1,5 time på 180 gr. Lad dem køle lidt af og halver dem. Fjern kernerne med en ske, og skrab nu det lækre møre squashkød over i en skål. Bland det sammen til en mos og smag til med salt og peber og fx. tørret timian, tørret oregano eller lignende.

Imens dine squash er i ovnen, hakker du løg og lader dem simre ca. 10 min. i lidt olie med salt og peber i en gryde, til de er klare og uden farve. Tilsæt de frosne, hele spinatblade og læg låg på. Lad det simre yderligere 15 minutter, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Hak hvidløg, og smid det i en anden gryde med lidt olie, og lad det simre et par minutter uden at brænde på. Hæld nu din passata i, og rør rundt. Lad den simre i 3 minutter. Hæld sovsen op i det fad du vil anrette din rotolo i.

Skær dine friske lasagneplader i ca. 20x15 cm, og smør et lag mos af butternut squash på. Efterlad en kant uden indhold for den korte ende, så du nemmere kan samle rullen, når du kommer dertil. Smør nu et lag spinat ovenpå, og fordel dernæst smulret feta og revet parmasan henover. 

Rul en flot rulle, så rullen har lag af pasta inden i sig. Skær nu rullen i to eller tre dele som høje snegle, og stil dem på højkant i fadet med tomatsovsen.

Gentag dette, indtil fadet er pakket tæt med ruller.

Fordel mere revet parmasan over retten, og bag den 35-40 minutter ved 180 grader i bunden af ovnen til den er gylden og lækker.

Inden servering fritterer du salvieblade i olie, til de er sprøde, men ikke brændte.

Fordel de sprøde salvieblade over retten, og server en lækker grøn salat til - alle falder i svime.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk