Kompot af Tranebær & æbler

Ingredienser

2-3 gode madæbler
340 gr. Tranebær (en pose)
250 gr. lys rørsukker
1 stang kanel
1 stang vanillie
2,5 dl vand

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Kompot af Tranebær & æbler

Denne herlige kompot er fantastisk - f.eks. til julegåsen, flæskestegen - eller bare til en herlig hverdagskylling.

Den har en meget lækker kombination af det bitre og søde - og med en snert af kanel og vanillie. Den får en sindsygt flot rød farve og en overrasken lækker smag

Lave bare rigeligt og gem det i sylteglas.

Sådan gør du:

6-8 personer

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne ud i tern.
Skyld tranebær - og se efter om der er nogle bær, der skal kaseres - det er der ofte..
Flæk vanilie stangen og skrab de små sorte korn fri af stænglen. Skær også stænglen i mindre stykker.

Smelt sukkeret i en gryde og kom vanilie og kanelstang med i sammen med tranebær og æbler.
Tilsæt vandet og giv det et opkog. Lad kompotten stå og simre i 10-15 minutter til tranebærene er poppede og æblerne kogt lidt ud.

Kom kompotten på skoldede glas.

Tip:

Da elsker-med-kokken var på besøg hos Camilla Plum gav hun os et smart tip om konservering af henkogte varer.
Istedet for at bruge Atamon til at konservere med så gør i stedet følgende:
Tænd ovnen på 150 gr. Stil dine sylteglas på en ovnbakke. Skrue låget let fast - det må ikke være helt lukket til.
Stil nu glassene i den varme ovn til det koger lysting i glassene.

 

Nu er indholdet sterilt og du tager glassene ud og skruer låget til.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk