Et halvt rødkål
1 stor håndfuld jordskokker
2 søde appelsiner
1 lille bundt bredbladet persille
lidt god balsamico eddike
lidt god koldpresset rapsolie
Denne salat findes i utallige variationer - og serveres ofte til julemaden. Det kan man godt forstå for den er et herligt supplement til den fede julemad. Jeg fandt på min version af salaten da jeg skulle lave en salat af de ingredienser jeg havde i huset.
Der er noget med jordskokker - når de bruges rå i salter giver de en fantastisk nøddeagtig smag, som går perfekt i spil med den let bitre rødkål og de syrligt-søde appelsiner. Den bredbladede persille giver et snert af den sommer, der lige nu synes meget fjern.
Bare giv den gas med denne herlige salat til julemaden - eller bare til supplement i vintermånederne.
6-8 personer
Snit rødkålen meget fint og smid op i skålen.
Riv de rå jordskokker i fine skiver på dit råkostjern - eller snit dem fint med en kniv og kom dem op i skålen.
Appelsinerne skæres i halve både og tilsættes.
Persillen hakkes let og tilsættes.
Smag til med salt og peber.
Bland en marinade af lidt god basamico eddike og lidt koldpresset rapsolie og vend den i salaten lige før den serveres. Pas på med marinaden - den må ikke blive for dominerende - hellere for lidt end for meget.
Du skal være opmærksom på at salaten skal være let - gør den ikke for våd med marinaden - så klasker den sammen og bliver tung og mister sin friskhed.