Mørdej:
200 G. mel
200 G. smør
0,5 dl sukker
Nøddeblanding:
1,5 dl. piskefløde
85 g. smør
70 g. honning
70 G. sukker
1 spsk. appelsinsaft
skal af halv usprøjtet appelsin
300 G. blandende nødder.
Denne nøddetærte er bare ubeskrivelig lækker... Når jeg serverer den er der altid mindst en som spørger efter opskriften.
Tærten er lækker med crenefraiche eller med en kugle god vanilieis og lidt frisk bærpuré. Prøv den... den er bare så uhmm lækker.
4-6 personer
Mørdejen blandes hurtigt sammen og lægges i køleskabet i en halv time.
Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Staniol "formes" uden om dejen og der kommes ½ cm. ris oven på staniolen.
Derefter bages bunden ved 200 grader i 10-12 minutter.
Til fyldet koges alle ingredienser (-nødder) sammen ved middel varme i 5-10 minutter.
Derefter blandes nødderne i og fyldet fordeles i den forbagte tærtebund.
Tærten bages færdig i ca. 15. minutter ved 160 grader.
Kan serveres lun, men serveres den kold vil den være fast og kunne skæres i pæne stykker.
God fornøjelse!