Kylling i øl

Ingredienser

1 stort løg
3 fed hvidløg
Olie
125 g. røget flæsk i tern
4 gulerødder i tern
20 skrællede perleløg
20 hele champinon
1 unghane el. to kyllinger skåret i passende stykker
3/4 l god kraftfuld og maltet øl
2,5 dl hønse bouillon
krydderbuket af frisk timian, laurbær og persillestilk
Hakket persille.

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Kylling i øl

Retten her er faktisk en afart af den kendte og elskede coq au vin fra frankring. Her har vi blot udskiftet rødvinen med herlig kraftfuld øl.

øllet giver retten en særlig humle-bitter karakter, som sammen med flæsket og kødet giver en herlig fyldig og varm smagsoplevelse. Den varmer godt på de kolde og kedelige vinteraftener. Der er noget autentisk landkøkken over retten - så hvis det er den oplevelse du vil give dine gæster - så er er retten lige i skabet!

Husk på at alle de smagsgivende ingredienser bidrager til den samlede oplevelse. Hvis du bruger røget flæsk af god kvalitet, en god økologisk kylling osv så bliver resultatet meget bedre.

Hvis du kan overskue det så lav din egen hønsebouillon - det er overhovedet ikke svært. Hvis du allerede har en lager af bouillon i fryseren er det naturligvis den, du skal bruge i dag.

Tandoori er en indisk krydderblanding, som jeg først for nyeligt har opdaget. Man kan givetvis selv fremstille blandingen, men jeg bruger nu altså Irma's version - den er perfekt til stegt kylling!

Sådan gør du:

4-6 personer

Hak løgene groft, hak hvidløg, kom det i gryden med lidt olie og flæsketern og sautér 5 min. Kom nu gulerødder, perleløg og champignon med op i gryden og steg videre et par minutter.

Drys Tandoori krydderi over kyllingestykkerne og gnid krydderblandingen godt i kød og skind sammen med salt og peber. Varm en anden gryde op med olie og brun kyllingestykkerne et par minutter. Kom dem op i gryden med med grøntsager og flæsk.

Kom nu øl og hønsebouillon over sammen med krydderbuketten. Tilsæt salt og peber og lad retten stå og hygge sig og simre i ca. 1 time.

Servér retten med frisk hakket persille, ovnbagte grøntsager eller groft brød.

Har du en god øl, som du har gemt til en særlig anledning så skyd den af nu - du vil ikke blive skuffet! En god bordvin kan nu også gøre det...


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk