250 gr. kalvelever (evt hel)
100 gr. svinelever (evt hel)
150 gr. spæk
1 stort løg
4 ansjos fileter fra glas
frisk timian
5 allehånde
opbagningen:
25 gr. smør
25 gr. mel
2 dl mælk
1 æg
Ikke et stort frokostbord uden hjemmelavet leverposteg. Det er altså bare noget andet når du laver den selv. Du får en helt anden smagsoplevelse når du sætter tænderne i den lune posteg på groft rugbrød og med en syltet agurk på toppen - uha uha..
Køb kalve- og svinelever hos din slagter og bed ham hakke det igennem et par gange. Du kan naturligvis godt rense og hakke leveren hjemme på din kødhakker - så skal du huske at være omhyggelig med at fjerne hinder og de grønlige stof. Det smager ikke godt i postegen..
Du kan lave postegen i forvejen og blot lune den i ovnen når du serverer den.
Sæt din ovn på 170 gr. som det første.
Hak løget meget fint.
Smelt smøret i en gryde, tilsæt æg og mel og bag forsigtig op under konstant omrøring ved svag varme.
Tilsæt svinespæk, timian, knust allehånde og fint hakkede ansjoser. Lad massen køle lidt.
Bland nu levermassen i og rør godt rundt. Smagt til med salt og peber - vær forsigtig med saltet, ansjoser gør det meste af arbejdet.
Smør din favorit leverposteg-lerskål, der kan tåle at komme i ovnen - du kan også bare bruge de kendte aluforme.
Hæld massen i formene - ikke helt op til kanten - de hæver lidt undervejs.
Du kan evt stikke et par laurbærblade i massen før du bager den til postegen er gennembagt.