Disse herlige langtidsbagte tomater er super lækre til grillet mad i haven en lun sommer aften. Det kan måske umiddelbart virke lidt voldsomt med al den balsaminco eddike, men tro mig - tomaterne smager fantastisk. Tomaternes sødme kommer når de bages i lang tid og indgår i herlig forening med eddiken og giver din mad er ordenligt spark af saft og kraft.
Forbered 2-3 tomater pr. person
4 - 6 personer
Skær en kryds i hver tomat i toppen - altså modsat stilkenden.
Stil dem i en passende bradepande på stilkenden.
Rens forårsløg, læg dem på et spækbræt, drys lidt groft salt over og knus løgene let med den flade side af en køkkenkniv. På den måde får du åbnet op for en gode smag.
Læg forårsløgene i bradepanden - sno dem ud og ind i mellem tomaterne.
Pil hvidløget og skær dem i tynde skiver og læg dem ned til tomaterne sammen med itureven basilikum.
Pres et laurbærblad ned i revnen, som du lavede i toppen af tomaterne.
Tilsæt balsamico eddiken til bradepanden, hæld olivenolie og evt en anelse sukker over tomaterne, drys med groft salt og peber og stil i den formvarmede ovn i 1-2 timer ved 100 gr. til de er godt møre.