250 g magert kalvekød
en pose Tagliolini eller anden pasta
6 spsk olivenolie
1 pillet og finthakket løg
3 spsk tør hvidvin
8 grofthakkede salvieblade
½ bundt bredbladet persille
salt
friskkværnet sort peber
75 g friskrevet Parmasan
Denne italienske klassiker er et kæmpe hit i vores husstand. Børn og voksne - og hunden med, hvis den fik lov - er vilde med denne herlige ret.
Retten er let at lave - den tager ikke meget længere end den tid, det tager at koge pastaen. Det er kombinationen af vin, ost og ikke mindst salvie, der gør retten så dejlig.
Hvis du ikke kender til salvie, så skal du se at komme i gang!
4 personer
Skær kødet i meget fine strimler. Varm olien og svits løget gennemsigtigt. Tilsæt kødet og steg det i 5-7 min, til det er brunt og gennemstegt.
Hæld vin ved og lad det koge væk i 1-2 minutter. Tilsæt salvie og salt/peber efter smag.
Kog pasta - hæld vand fra og gem 1 spsk kogevand.
Bland pasta, kogevand i saucen og varm den igennem.
Drys med parmasan og lidt bredbladet persille - og vend grundigt.