Olivenand

Ingredienser

1 and 30 grønne oliven
1spk mel brug så meget at fedtet er opsuget
saft af 1 citron
1 dl bouillon
1 dl tør hvidvin
1 bouquet garni (2 kviste timian, 1-2 laurbærblade, 1-4 stilke bladselleri)
salt, peber

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Olivenand

Hvorfor Olivenand? Jeg er af den mening, at and ikke kun skal nydes til Mortens aften og til jul, men derimod er en fantastisk spise året rundt. Kombinationen af and, oliven, hvidvin og krydderurterne giver en helstøbt smagsoplevelse, man sent vil glemme.

Jeg plejer gerne at servere retten sammen med en uspecificeret gang kartofler. Retten kan alt afhængigt af anden hurtigt blive en fed omgang, derfor ville det måske være en god idé at dyppe lidt kulør i andefedtet, hvor man herefter hurtigt kan lokalisere fedtet og skumme det af.

Retten er en forholdsvis nem og hurtig måde at lave and på, og kødet bliver fantastisk mørt og dejligt af at simre i sovsen.

Sådan gør du:

4 - 6 personer

Tør anden indvendig med en klud og gnid den med salt, peber, citronsaft indvendig. Stil den i ovnen 30 min. ved 200 C. den må ikke brune Tag den op af bradepanden.

Hæld fedtet op i en stor gryde og lav sovsen (melet, væsken, suppeterning, garnien)

Skær anden ud og læg den i gryden og lad det småsnurre til anden er mør (ca 30 min.)

Tilsæt oliven de sidste 5-10 min. Det er nemmere at anvende andebryst/andelår i stedet for en hel and, der bruger jeg 2-3 andebryst og 1-2 lår til portionen = 1 and, afhængig af hvad jeg kan få på bud, men 3 prs til 2 bryst er ok, som omregningsfaktor.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk