Denne herlige salat bliver meget frisk og lækker når du kombinerer den lakrids-agtige smag fra fennikel med citron og hvidløg.
Salaten tager et øjeblik at lave - et vigtig element for at opnå optimal succes er at bruge et mandolinjern til at snitte fennikelen med - ellers får salaten ikke den lethed og friskhed som den fortjener.
Skær fennikel ud i meget tynde skiver med dit mandolinjern - har du ikke et sådant kan det kun går for langsomt!
Læg skiverne i iskoldt vand - læg evt et par isterninger i vandet for at sikre at vandet er koldt nok.
Bland olie, citronsaft, hvidløg, rørsukker og salt og peber og pist den godt sammen i en lille skål. Smag dressingen til så du får en god balance ml. surt og sødt.
Hæld vandt fra fennikel'en og dyb den tør med et rent viskestykke.
Anret i en flot salatskål og bland med dressingen.
Du kan servere salaten til et utal af kødretter, gryderetter, lamme deller osv.