Fan side
 
 

Ingredienser

1 kg. svinekber
Hele korianderfr og Fenikelfr
3 gulerdder
1/2 selleriknold
1 lg
3 alm. guldl
Frisk salvie og rosmarin
salt og peber

Svinekber i l

Dette er en sand benbaring for mig nr det kommer til vinter-simre mad - hverken mere eller mindre!

Jeg har flere gange hrt om svinekber i forskellige sammenhnge uden dog at kaste mig over kberne - indtil i dag. For nylig var vi p besg hos gode venner og her serverede Tina de lkreste mre og meget smagfulde kber kogt i ovnen med hvidvin. Den oplevelse fik mig igang med at se hvad man kan f ud af sdan et lkkert stykke kd.

Svinekber er mske ikke det mest almindelige stykke kd, men din slagter kan skaffe dem fra dag til dag...og her er hvad jeg kom frem til - rigtig god fornjelse med kberne...

 


Sådan gør du:

4-6 personer

Bed din slagter om at rense kberne for fedt og sener - eller gr det selv og du str tilbage med et magert stykke kd med meget smag i.

For at f  meget smag i kberne marinerede jeg dem i et par timer i denne krydderblanding: spsk korianderfr, 2 tsk fennikelfr, 1 tsk hel sort peber. Rist krydderierne let p en pande og smid dem i morteren sammen med lidt frisk salvie og rosmarin. Mos til en tr pasta og smr godt ind i kdet - obs: tilst IKKE salt, det drner kdet for vske - we don't like.

Forbered koge urterne - skr gulerdder, selleri og lg i strre stykker. Brun kdet godt i en stegegryde (som kan tle at g i ovnen). Tag kdet op og brun urterne. Tilst kdet sammen med 1/4 spsk korianderfr og fennikelfr og varm igennem. Tilst de strke guldl og lad det koge op - men ikke for voldsomt. Simre mad skal kun lige simre. Derved undgr du at kdet bliver trt og kedeligt.

Stil gryden med lg i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time - eller til kdet er mrt og falder fra hinanden. Hold je med det rette tidspunkt at tage kberne ud.

Sigt sovsen fra, kasser koge urter og kog sovsen lidt ind for at give den mere styrke. Find den rette balance med citronsaft og sukker.

Servr kberne med ovnbagte rodfrugter - eller en god rodfrugt mos - eller mske bare med et godt brd til.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk