Fan side
 
 

Ingredienser

Bund:
5 dl smuldrede Digistive kiks
1 spsk. sukker el. honning
1/2 spsk. mel
125 g smeltet smør

Fyld:
600g flødeost (Philadelphia Light)
2 ½ dl sukker
2 spsk. mel
Kornene af 1 vaniljestang
½ tsk. salt
4 æg
3 tsk. citronsaft & strimlet skald af 1-2 øko citroner

Topping
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 dl creme fraiche

Lones New York Cheese Cake

Cheesecake er en kendt klassikker. Denne version har en lækker lethed over sig, som ikke er til at stå for.

Kagen er relativt let at lave og du får svært ved at holde fingrene fra fadet.


Sådan gør du:

Kagebunden:
Kør kiks igennem blenderen og bland kiks, sukker og mel. Hæld lunet smør i og bland godt. Pres massen ud i en smurt springform. Sæt i køleskab.

Fyld:
Pisk flødeost, sukker, mel, vanilje og salt til en jævn masse. Tilsæt dernæst æg og citronsaft. Hæld fyldet i springformen med den afkølede bund.
Bag ca. 60 min. ved 175 gr. til kagen er fast. Lad den køle helt af før du lægger topping på.

Topping:
Rør ingredienserne godt sammen til en glat masse. Smør ud over kagen og bag yderlig i ca. 15 min.

Lad dig ikke skræmme af at toppingen virker meget flydende når du tager den ud af ovnen. Den skal nok samle sig fint i køleskabet.

Lad kagen køle af og sæt i køleskab i mange timer – eller som Montana’s mom siger: Cheese cake must sit in refrigerator for at least 12 hours before it will be firm enough to slice well. If you get impatient and cut before it is completely set, the top will be runny.

Server kagen med lidt frugtmos eller frisk frugt afhængig af årstiden.

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk