Fan side
 
 

Ingredienser

1 nakkekam af gris
En pakke gode chorizo pølser af den halvtørre slags
10 små kviste frisk rosmarin
Olivenolie
Sherry eddike
Salt & pebber

Nakkekam m. chorizo og rosmarin

Der er altså noget med svinekød, som er ret godt. Rosmarin og chorizo giver en perfekt samspil med nakkekammen. Her bruges nakkekam fra gris, men den bliver endnu bedre med en nakkekam fra vildsvin.

En dag vil jeg forsøge mig med at stege den på hø - men det er er en anden sag.


Sådan gør du:

Skær chorizopølsen ud i kiler og frys dem ned ½ time. Derved er de nemmere at stikke i kødet.

Tænd din ovn på 240 gr.

Skær dybe stik på kryds ned i kammen og fordel pølse og rosmarinkviste jævnt i stegen.
Vend stegen i olivenolie. Læg den på et ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Giv stegen 15 min i den meget varme ovn. Skru nu ovnen ned til 160 gr. og lad den stege videre i ca. 1 time. Tag stegen ud og lad den hvile ½ times tid.

Imens forbereder du det tilbehør, du vil servere til.

Skru ovnen op på 240 gr. igen og giv stegen en hurtig tur i den brandvarme ovn i 10 minutter. Lad den herefter hvile i 5 min.

Lav en hurtig sauce af stegeskyen fra det ovnfaste fad ved at smage den til med lidt sherry eddike, salt og peber - og evt. lidt smør for at runde smagen af.

Skær kødet ud og anret på et fad, hæld lidt af saucen over og server resten i en sovseskål.

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk