Fan side
 
 

Ingredienser

En kalveculotte (helst hollandsk sødmælks kalveculotte) på ca. 1 kg
Salt og peber
Evt lidt revet øko citronskal
Evt lidt frisk hakket timian el. rosmarin
Et stege termoneter

Culotte af kalv, langtidsstegt

Kalveculotte er en udsøgt udskæring - især hvis du kan skaffe kalveculotter af hollandske sødmælks kalve. De har en fantastisk smag, som de almindelige kalveculotter slet ikke har. Du kan sagtens bruge almindelige culotter - de bliver også gode hvis du følger denne fremgangsmåde.


Sådan gør du:

4 personer

Tænd din ovn på 180 gr.

Start med at fjerne den lyse sene, der sidder på bagsiden af steget. Rids fedtlaget på oversiden i tern, undgå at skære ned i kødet. Gnid fedtlaget godt ind i salt og gnid salt og peber ind i hele stegen. Gnid evt stegen ind i revet citronskal og krydderurter.

Læg nu stegen i en bradepande og følg denne plan for intervalstegning:

Sådan gør du:

  • Stil culotten i den 180 grader varme ovn (Interval 1).
  • Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 2).
  • Sæt culotten tilbage i ovnen (Interval 3).
  • Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 4).
  • Kom et stegetermometer i culotten så spidsen af nålen er i midten af kødet. Når midtertemperaturen er 56 - 57 grader tager du stegen ud og pakker den ind i et par lag sølvpapir.

Lad nu stegen hvile 30 - 45 minutter før du skærer stegen for.

Note: Vær opmærksom på, at i en culotte ændrer retningen på kødfibrene sig igennem stegen. Vær derfor opmærksom på at du hele tiden skærer på tværs af fibrene - ellers bliver kødet sejt.

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk