De fleste af os fejrede denne srlige nytrsaften p en anderledes mde - det gjorde vi ogs. Vi rejste til Indien i juledagene og rejste rundt i en mned sammen med 35 andre af Pia og Charlottes venner. Det var en fantastisk tur, hvor vi bl.a. fejrede nytr p et 800 r gammelt palads i Radjastan i det nordvestlige Indien - midt ude i rkenen.

Da vi havde sm brn med p rejsen turde vi ikke rigtig kaste os ud i de store kulenariske forsg selvom det indiske kkken er verdenskendt.

Det er faktisk frst da vi kom hjem at vi for alvor kastede os over indiske mad.

Det er et fantastisk kkken med smag og varme, som jeg ikke kender andre steder.

Denne suppe er genial, varm og fyldig i smagen - og den er ret let at lave.

Hvis du har et basis lager af krydderier i kkkenet er den hurtig at lave - og selv ungerne elsker denne dejlige suppe...'/>
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

5 spsk solsikkeolie eller anden vegatabilsk olie
3 spsk brune sennepsfr
1 hndfuld friske karryblade
2 tsk spidskommenfr
1 tsk graham masala
1 tsk stdt chilli
tsk stdt cayennepeber
s tsk gurkemeje
3 udskrne rde chillipebre, sret i fine skiver
7-8 cm skrllet og fintrevet ingefr
6 findthakkede fed hvidlg
2 finthakkede lg
5 hndfulde basmatisris
5 3/4 l vand
600 g blandet hvid fisk skret i rustikke stykker
2 dser kokosmlk
salt og peber
1 hndfuld friskhakket koriander
saft af to limefrugter
evt 3 spsk friskrevet kokos

Indisk fiskesuppe med ris

Vi husker jo alle den 31. december 1999 lige fr vi sprang over i det ny rtusinde. Alle var bange for at computerne ville g ned og al kommunikation ville bryde sammen - ka' du huske det?

De fleste af os fejrede denne srlige nytrsaften p en anderledes mde - det gjorde vi ogs. Vi rejste til Indien i juledagene og rejste rundt i en mned sammen med 35 andre af Pia og Charlottes venner. Det var en fantastisk tur, hvor vi bl.a. fejrede nytr p et 800 r gammelt palads i Radjastan i det nordvestlige Indien - midt ude i rkenen.

Da vi havde sm brn med p rejsen turde vi ikke rigtig kaste os ud i de store kulenariske forsg selvom det indiske kkken er verdenskendt.

Det er faktisk frst da vi kom hjem at vi for alvor kastede os over indiske mad.

Det er et fantastisk kkken med smag og varme, som jeg ikke kender andre steder.

Denne suppe er genial, varm og fyldig i smagen - og den er ret let at lave.

Hvis du har et basis lager af krydderier i kkkenet er den hurtig at lave - og selv ungerne elsker denne dejlige suppe...


Sådan gør du:

6-8 personer

Varm olien i en stor gryde og rist krydderierne i 5-6 minutter. Tilst lg, hvidlg og ingefr og lad det stege med for svag varme i ca. 10 minutter.

Tilst vand og kokos mlk sammen med fisken.

Tilst fisken og lad det hele simre i yderligere 10 minutter. Tilst halvdelen af den friske korianter de sidste par minutter og server suppen i forvarmede skle sammen med naan brd og resten af den friske koriander.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk