Indisk fiskesuppe med ris

Ingredienser

5 spsk solsikkeolie eller anden vegatabilsk olie
3 spsk brune sennepsfrø
1 håndfuld friske karryblade
2 tsk spidskommenfrø
1 tsk graham masala
1 tsk stødt chilli
½ tsk stødt cayennepeber
s tsk gurkemeje
3 udskårne røde chillipebre, såret i fine skiver
7-8 cm skrællet og fintrevet ingefær
6 findthakkede fed hvidløg
2 finthakkede løg
5 håndfulde basmatisris
5 3/4 l vand
600 g blandet hvid fisk skåret i rustikke stykker
2 dåser kokosmælk
salt og peber
1 håndfuld friskhakket koriander
saft af to limefrugter
evt 3 spsk friskrevet kokos

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Indisk fiskesuppe med ris

Vi husker jo alle den 31. december 1999 lige før vi sprang over i det ny årtusinde. Alle var bange for at computerne ville gå ned og al kommunikation ville bryde sammen - ka' du huske det?

De fleste af os fejrede denne særlige nytårsaften på en anderledes måde - det gjorde vi også. Vi rejste til Indien i juledagene og rejste rundt i en måned sammen med 35 andre af Pia og Charlottes venner. Det var en fantastisk tur, hvor vi bl.a. fejrede nytår på et 800 år gammelt palads i Radjastan i det nordvestlige Indien - midt ude i ørkenen.

Da vi havde små børn med på rejsen turde vi ikke rigtig kaste os ud i de store kulenariske forsøg selvom det indiske køkken er verdenskendt.

Det er faktisk først da vi kom hjem at vi for alvor kastede os over indiske mad.

Det er et fantastisk køkken med smag og varme, som jeg ikke kender andre steder.

Denne suppe er genial, varm og fyldig i smagen - og den er ret let at lave.

Hvis du har et basis lager af krydderier i køkkenet er den hurtig at lave - og selv ungerne elsker denne dejlige suppe...

Sådan gør du:

6-8 personer

Varm olien i en stor gryde og rist krydderierne i 5-6 minutter. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og lad det stege med for svag varme i ca. 10 minutter.

Tilsæt vand og kokos mælk sammen med fisken.

Tilsæt fisken og lad det hele simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt halvdelen af den friske korianter de sidste par minutter og server suppen i forvarmede skåle sammen med naan brød og resten af den friske koriander.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk