Fan side
 
 

Ingredienser

30 g gær
3 dl lunkent vand
0,5 dl hvidvin
600 g. god hvedemel
2 stk salt
2 spsk olivenolie
Havsalt i flager

Focaccia - Italiensk herdbrd

Det mest populære italienske brød er nok pizza, men Focaccia kommer tæt efter på top 10 listen.

Begge slags brød blev oprindeligt bagt direkte på den varme stenovns gulv - på herden.

Når gløderne var revet ud af ovnen smed man dejen ind på gulvet af ovnen, og bagte det, mens ovnen langsomt aftog i varme og blev klar til de mere langtidsbagte brød.

Focaccia er et herligt brød - fuld af smag og sprødhed og passer til alle former for italiensk mad, osteborde osv.

Brødet er ikke svært at lave, men tager flere timer - det er den lange hævetid, der giver pote!

Du vil opleve stor succes når du servere dette herlige brød til maden.


Sådan gør du:

Opløs gæren i vand og vin. Bland mel og salt i en stor skål. Bland væske og mel sammen. Slå dejen godt igennem til den slipper skålens sider. Hæld olivenolie i og ælt dejen.

Vend nu dejen ud på et medrysset bord og ælt godt igennem i 10 minutter. Dejen er ret blød så det er vigtigt at holde hænderne fri for dej. Brug en dejskraber i stedet for hænderne.

For at undgå at dejen klæber fast til skålen hælder du lidt olie i skålen og smører siderne af skålen godt ind i olie. Kom nu dejen op i skålen og dæk skålen godt til med oliesmurt film. Derved undgår du at dejel hænger fast i filmen. Lad den hæve lunt 1- 1½ time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to dele og form to aflange flade brød ud af de to klumper. Lad dem hvile i 5 minutter under oliesmurt hvis de gør modstand. Læg dem på en smurt bageplade - hvis der er plads kan du lægge begge brød på samme plade. Så vil de vokse sammen under bagningen - ummmm.

Dæk igen med oliesmurt film og lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter - om sommeren stiller jeg dejen til hævning ude i drivhuset - fungerer perfekt.

Tag filmen af dejen og prik huller i dejen med spredte fingre så brødet får sine karateristiske huller.
Dæk igen med oliesmurt film og stil dejen tilbage i drivhuset i yderligere 1-2 timer til dejen er hævet flot.

Drys saltflager over brødene og stænk med olienolie. TIP: Du kan trykke modne cherry tomater, et par stilke rosmarin og/eller gode oliven ned i dejen - perfekt til grill kødet..

Bag nu brødene i oven i 20-25 minutter ved 230 gr.
Spray vand i ovnen tre gange i løbet af de første 5 minutter - det giver en lækker spød overflade.

Lad brødene køle af på en bagerist.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk